Škvarková pomazánka
Metoda přípravy:
vaření
Náročnost přípravy:
středně náročné
Doba přípravy:
45 minut
Porce:
4 - 6
Suroviny:
- 400 g studených škvarků
- 4 vajíčka natvrdo
- 6 sladkokyselé okurky (nakládačky)
- 10 beraních rohů
- 8 jarních cibulek
- 4 lžíce dijonské hořčice
- 6 lžíce majonézy
- sůl a čerstvě mletý pepř
- čerstvý chléb (tmavý)
Postup:
- Studené škvarky nameleme najemno v mlýnku na maso.
- Nastrouháme uvařená vejce, nakládané okurky a nakrájíme jarní cibulku (bílou část nadrobno, zelenou na kolečka) a beraní rohy.
- Poté smícháme rozemleté škvarky s dalšími ingrediencemi (nastrouhaná vejce natvrdo, nakládačky, jarní cibulka, hořčice, majonéza) a směs osolíme a opepříme.
- Vše znovu důkladně promíchejte a nechte chvíli odležet.
- Hotovou škvarkovou pomazánku servírujte na čerstvě upečeném chlebu a ozdobte jej zelenými kousky jarní cibulky.