Škvarkový mřížkový koláč

Škvarkový mřížkový koláč
Metoda přípravy: pečení
Náročnost přípravy: středně náročné
Doba přípravy: 1 hodina
Porce: 4 - 6

Suroviny:

  • ½ kg hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka skořice
  • 2 vajíčka
  • jahodová marmeláda (může být i jiná)
  • 250 g moučkového nebo krystalického cukru
  • 250 g mletých studených škvarků z vepřového sádla
  • trochu mléka

Postup:

  • Do hladké mouky přidáme 1 sáček prášku do pečiva.
  • Přidáme špetku skořice.
  • Do základu těsta rozklepneme 2 vejce.
  • Přisypeme 250 gramů moučkového cukru.
  • Přidáme 250 gramů škvarků a nakonec trochu mléka.
  • Ze směsi vypracujeme těsto a rozdělíme na třetiny.
  • Ze dvou třetin uhněteme základ koláče, zbylou třetinu těsta použijeme na zdobení (mřížky).
  • Na základ koláče natřeme jahodový džem.
  • Ze zbytku těsta vytvoříme na koláči mřížku.
  • Koláč dáme do trouby a pečeme na 170 °C asi 40 minut.
Recept na škvarkový mřížkový koláč s jahodovým džemem
Recept na škvarkový mřížkový koláč s jahodovým džemem
Recept na škvarkový mřížkový koláč s jahodovým džemem
Recept na škvarkový mřížkový koláč s jahodovým džemem
Recept na škvarkový mřížkový koláč s jahodovým džemem
Recept na škvarkový mřížkový koláč s jahodovým džemem
Recept na škvarkový mřížkový koláč s jahodovým džemem
Recept na škvarkový mřížkový koláč s jahodovým džemem

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit