Solný lák na uzení ryb

Solný lák na uzení ryb
Metoda přípravy: nakládání
Náročnost přípravy: snadné
Doba přípravy: 2 hodiny

Suroviny:

  • voda
  • sůl 60 g/litr
  • koření (dle typu ryby)

Postup:

    Jak naložit rybu před uzením?

  • V první kroku si převařte potřebné množství vody, aby v něm nezůstaly žádné bakterie.
  • Podle toho, jakou rybu budete chtít nakládat, lze před převařením do vody přidat i koření.
  • Koření přidáváme do vody ještě před tím, než ji přivedeme k varu.
  • Vývar se nechá vychladnout na teplotu kolem 4°C.
  • Až bude mít tu správnou teplotu přimíchejte do něj sůl v poměru 60 g na 1 litr vody.
  • Aby ryby byly ponořené celé doporučujeme je zatížit například miskou s vodou.
  • Nádobu rybami nechte v lednici 12 hodin.
  • Před uzením ryby omyjte vodou a osušte papírovými ubrousky a pak dosušte 60 minut v udírně bez kouře na 65°C.
Solný lák na uzení ryb
Solný lák na uzení ryb

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit