Špíz z vepřové panenky

Špíz z vepřové panenky
Metoda přípravy: grilování
Náročnost přípravy: snadné
Doba přípravy: 40 minut
Porce: 4

Suroviny:

  • 500 g vepřové panenky
  • 1 lžička oregana
  • 1/2 lžičky rozmarýnu
  • 1 - 2 stroužky česneku
  • šťáva z 1 citrónu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • mletý barevný pepř, sůl
  • 1 velká červená paprika
  • 1 cuketa
  • 8 - 12 cherry rajčátek
  • 1 cibule nakrájená na kousky
  • 8 - 10 žampionů

Postup:

  • Vepřovou panenku nakrájíme na stejně velké kostky o hraně cca 2-3 cm.
  • Z oregana, rozmarýnu, česneku, citronové šťávy, oleje a mletého pepře vyrobíme marinádu.
  • Kostky panenky naložíme do marinády na 1 hodinu a uložíme do chladu.
  • Cuketu a papriku nakrájíme na podobně velké kusy, žampiony přepůlíme, rajčátka ponecháme vcelku.
  • Maso vyjmeme z chladu, připravíme kovové špízy nebo můžeme použít dřevěné špejle.
  • U špejlí před vložením na gril obalíme konce alobalem.
  • Střídavě napichujeme maso s kousky zeleniny a žampionů.
  • Gril rozpálíme na střední teplotu na nepřímé grilování.
  • Špízy grilujeme po dobu 10 - 15 minut, průběžně otáčíme dokud se na mase nevytvoří zlatohnědé mřížky.
  • Špízy podáváme teplé se zeleninovou oblohou a pečivem.
  • Můžeme doplnit grilovacími omáčkami k masu.

Honí vás mlsná? Udělejte si radost a pochutnejte si na našich luxusních špízech s vepřové panenky, voňavých žampionů, cukety, sladké červené papriky a cherry rajčátek.

Recept na špíz z vepřové panenky
Recept na špíz z vepřové panenky
Recept na špíz z vepřové panenky
Recept na špíz z vepřové panenky
Recept na špíz z vepřové panenky
Recept na špíz z vepřové panenky
Recept na špíz z vepřové panenky
Recept na špíz z vepřové panenky
Recept na špíz z vepřové panenky
Recept na špíz z vepřové panenky
Recept na špíz z vepřové panenky
Recept na špíz z vepřové panenky
Recept na špíz z vepřové panenky

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit