Hermelín grilovaný v listovém těstě

Hermelín grilovaný v listovém těstě

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 hodina
Náročnost: snadné

Suroviny:

  • 4 ks oblíbeného hermelínu
  • 500 g listového těsta
  • trochu olivového oleje
  • grilovací koření na sýr
  • vejce na potření

Postup:

Z listového těsta vyválíme dva tenké pláty, na plát těsta položíme celý hermelín, lehce zakápneme olejem a posypeme kořením, kdo má rád, může přidat i česnek. Okraje plátu potřeme rozšlehaným vejcem, přeložíme přes sýr. Slepené okraje stlačíme k sobě, pomůže nám i obyčejná vidlička. Celý zabalený sýr potřeme zvrchu vejcem, přeložíme na plát alobalu a vložíme do grilu. Grilujeme metodou nepřímého grilování na vyšší teplotu, dokud těsto nezezlátne. Podáváme teplé se zeleninovým salátem.

Připravíme si hermelín, listové těsto, olivový olej, vejce na potření a koření na grilovaný sýr.
Z listového těsta si vyválíme dva pláty. Na jeden z nich položíme hermelín...
V malé misce si našleháme vajíčka.
Sýr posypeme kořením...
...a pokapeme olivovým olejem.
Odkrojíme přebytečnou část listového těsta.
Okraje listového těsta potřeme rozšlehanými vajíčky.
Sýr do listového těsta zabalíme.
Okraje zarovnáme pomocí vidličky.
Listové těsto potřeme rozšlehanými vejci.
Hermelín v listovém těstě položíme na alobal a dáme grilovat na rozpálený rošt.
Grilujeme nepřímou metodou, při vyšší teplotě dokud těsto nezezlátne.
Hermelín podáváme teplý se zeleninovým salátem.

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit