Uzená krkovice v hovězím deníku

Uzená krkovice v hovězím deníku
Metoda přípravy: uzení
Náročnost přípravy: středně náročné
Doba přípravy: celý den

Suroviny:

  • 3 kg vepřové krkovice vcelku
  • sůl
  • 70 g cukru
  • hovězí deník (hovězí slepé střevo)

Postup:

  • Vepřovou krkovice vcelku ze všech stran nasolíme
  • Použijeme přibližně 60 gramů soli na 3 kila masa
  • Následně necháme 2 dny nasucho odpočívat v lednici
  • Po 48 hodinách sůl opláchneme a maso důkladně osušíme
  • Připravíme si solný nálev v poměru 3,5 litru vody a 1 půllitr soli
  • Nakonec ještě přidáme 70 g cukru
  • Celý lák pak svaříme a necháme vychladnout
  • Do studeného láku naložíme maso na 10 dní
  • Po uplynulém čase maso vyndáme a opět důkladně osušíme
  • Vepřovou krkovici rozřízneme na polovic a vložíme ji do předem namočeného hovězího deníku
  • Po té zavážeme provázkem a necháme 24 hodin sušit na vzduchu
  • Následující den udíme při teplotě mezi 80 – 85 °C
  • Při dosažení 65 °C ve středu masa, udírnu vypínáme
  • Přejeme dobrou chuť!
Uzená krkovice v hovězím deníku
Uzená krkovice v hovězím deníku
Uzená krkovice v hovězím deníku
Uzená krkovice v hovězím deníku
Uzená krkovice v hovězím deníku
Uzená krkovice v hovězím deníku
Uzená krkovice v hovězím deníku
Uzená krkovice v hovězím deníku
Uzená krkovice v hovězím deníku
Uzená krkovice v hovězím deníku
Uzená krkovice v hovězím deníku

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit