Uzené křepelky podle paní Kateřiny

Uzené křepelky podle paní Kateřiny
Metoda přípravy: uzení
Náročnost přípravy: středně náročné
Doba přípravy: půl dne

Suroviny:

  • křepelky v libovolném počtu (jedna má cca 200 g)
  • sůl
  • špek
  • bylinky dle chuti ( rozmarýn, tymián, oregano….)

Postup:

  • Křepelky vyvrhneme a důkladně vyčistíme od vnitřností
  • Nasolíme je z obou stran v poměru 20g na 1 kg křepelek
  • Maso pak na 4 dny uložíme do vakua
  • Po uplynulé době křepelky spaříme po dobu 3 minut v horké vodě
  • Špek si nakrájíme na hranolky velikosti cca 5 x 2 x 2 cm
  • Dovnitř každé křepelky vložíme hranolek špeku (pro lepší chuť můžeme křepelky vykostit a naplnit je oblíbenou nádivkou)
  • Ke špeku přidáme oblíbené bylinky
  • Vložíme do předem vyhřáté udírny a necháme hodinu osoušet
  • Následně 3 hodiny udíme při teplotě cca 80 °C
  • Křepelky jsou hotové při dosažení vnitřní teploty masa 65 °C

Přinášíme Vám zcela unikátní recept na výjimečný gastronomický zážitek, který je určený na sváteční stůl, ale skvěle se hodí i pro nezapomenutelné chvíle s rodinnou či přáteli.

Recept na uzené křepelky podle paní Kateřiny
Recept na uzené křepelky podle paní Kateřiny
Recept na uzené křepelky podle paní Kateřiny
Recept na uzené křepelky podle paní Kateřiny
Recept na uzené křepelky podle paní Kateřiny
Recept na uzené křepelky podle paní Kateřiny
Recept na uzené křepelky podle paní Kateřiny
Recept na uzené křepelky podle paní Kateřiny
Recept na uzené křepelky podle paní Kateřiny
Recept na uzené křepelky podle paní Kateřiny
Recept na uzené křepelky podle paní Kateřiny

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit