Uzené makrely

Uzené makrely
Metoda přípravy: uzení, marinování
Náročnost přípravy: snadné
Doba přípravy: půl dne
Porce: 10

Suroviny:

  • 10 vykuchaných makrel
  • 0,5 l kuchyňské soli
  • 7,5 l vody
  • 1 sáček sušeného česneku
  • 1 sáček černého mletého pepře

Postup:

  • Vykuchané ryby pečlivě omyjeme a vysušíme.
  • Ve větší nádobě si smícháme nálev a mícháme tak dlouho, dokud se sůl nerozpustí.
  • Do připraveného nálevu naložíme očištěné a vykuchané makrely a necháme je tam cca 12 hodin marinovat.
  • Před uzením necháme ryby okapat, pokud by to nestačilo, tak je osušíme papírovou utěrkou.
  • Pak už jen zbývá pověsit makrely dřevěné udírny nebo do elektrické udírny a udit je na takových 65 °C po dobu 6 hodin.

...makrela, známá pro svou bohatou chuť, se stává ještě lahodnější s naším grilovacím BBQ kořením. Uzená pomalu a pečlivě, tato makrela nabídne hlubokou kouřovou chuť s nádechem pikantnosti. Připravte se na mořskou delikatesu, která vás překvapí svou intenzitou a bohatostí.

Recept na uzené makrely
Recept na uzené makrely
Recept na uzené makrely
Recept na uzené makrely
Recept na uzené makrely
Recept na uzené makrely
Recept na uzené makrely
Recept na uzené makrely
Recept na uzené makrely
Recept na uzené makrely

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit