Uzené škvarky

Uzené škvarky
Metoda přípravy: uzení
Náročnost přípravy: snadné
Doba přípravy: půl dne

Suroviny:

  • 1 kg vepřového sádla ze hřbetu
  • sůl, pepř
  • čerstvý chléb
  • jarní cibulka
  • udící brikety na zauzení

Postup:

    Nakládání sádla na uzení

  • Připravte si nerezovou nebo plastovou misku.
  • Sádlo osolte ze všech stran (na kilo sádla by mělo stačit 30 g soli)
  • Nasolené kusy masa dejte do nádoby a nechte odpočívat 14 dní v lednici

    Po odležení sádla

  • Hřbetní sádlo důkladně omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem a následně necháme doschnout při pokojové teplotě
  • Očištěné sádlo nakrájíme na malé asi centimetrové kostičky
  • Kostičky vepřového sádla vložte do hrnce, kastrolu nebo pekáče – neměl by být úplně plný
  • Zapněte elektrickou udírnu a nastavte na ní maximální provozní teplotu
  • Nádobu s nakrájeným sádlem dejte do udírny a nechte sádlo udit alespoň 6 až 8 hodin
  • Hotové uzené škvarky podáváme s čerstvým chlebem a jarní cibulkou
Recept na uzené škvarky
Recept na uzené škvarky
Recept na uzené škvarky
Recept na uzené škvarky
Recept na uzené škvarky
Recept na uzené škvarky
Recept na uzené škvarky
Recept na uzené škvarky
Recept na uzené škvarky
Recept na uzené škvarky
Recept na uzené škvarky
Recept na uzené škvarky
Recept na uzené škvarky
Recept na uzené škvarky

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit