Vepřová žebra s medovohořčičnou marinádou

Vepřová žebra s medovohořčičnou marinádou
Metoda přípravy: grilování, marinování
Náročnost přípravy: středně náročné
Doba přípravy: 1 hodina
Porce: 2 - 4

Suroviny:

  • 1 - 1 1/2 kg vepřových žeber
  • 8 lžic dijonské hořčice
  • 4 lžíce medu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky mletého kari
  • 1 lžička nastrouhané kůry z citronu
  • 1/2 lžičky česnekového granulátu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky kajenského pepře
  • 1/4 lžičky čerstvě namletého černého pepře

Postup:

  • Vepřová žebra položíme na prkénko, v míse smícháme ostatní uvedené suroviny a metlou řádně prošleháme.
  • Pomocí silikonového štětce namažeme marinádou celý kus masa ze všech stran.
  • Uložíme do chladu a necháme cca 2 hodiny marinovat.
  • Grilujeme na nepřímém žáru po dobu cca 45 minut, občas obrátíme.
  • Podáváme s křenovou omáčkou.

Žebírka na grilu jsou úžasná delikatesa. A což teprve vepřová žebírka s medovohořčičnou omáčkou. Stačí pár soust a chuťové pohárky nebudou stíhat ty přívaly rozkoše.

Recept na vepřová žebra s medovohořčičnou marinádou
Recept na vepřová žebra s medovohořčičnou marinádou
Recept na vepřová žebra s medovohořčičnou marinádou
Recept na vepřová žebra s medovohořčičnou marinádou
Recept na vepřová žebra s medovohořčičnou marinádou
Recept na vepřová žebra s medovohořčičnou marinádou
Recept na vepřová žebra s medovohořčičnou marinádou
Recept na vepřová žebra s medovohořčičnou marinádou
Recept na vepřová žebra s medovohořčičnou marinádou

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit