Počet porcí: 4
Náročnost: středně těžké
Doba přípravy: 40 minut
Suroviny:
Postup: U vnitřností dáváme velký pozor na jejich čerstvost, nakupujeme nejlépe u známého řezníka, u něhož jsme přesvědčeni o kvalitě jeho zboží. Játra nakrájíme na plátky o síle 0,5 cm až 1 cm. Plátky naklepeme, nejlépe je použít mikrotenový sáček, který položíme na játra a nemáme vše zastříkané. Játra v této fázi pouze opepříme. V míse smícháme červené víno s olivovým olejem, worchestrovou omáčkou a oregánem. Do vzniklé marinády naložíme játra na 15 - 20 minut. Pokud nám čas dovolí, můžeme je na několik hodin namočit do mléka. Po vyjmutí z mléka budou játra křehčí s jemnou chutí. Na grilu rozpálíme litinovou pánev s trochou oleje a necháme řádně prohřát. Játra opatrně vlkádáme s pomocí kleští do pánve. Játra na pánvi několikrát obrátíme. Ve chvíli, kdy jsou měkká, přisypeme nadrobno nasekanou anglickou slaninu a na proužky nakrájenou cibuli. Dusíme do změknutí. Podáváme s čerstvým chlebem nebo smaženými hranolky.
...Játra mohou být někdy kontroverzním pokrmem, ale s naším grilovacím BBQ kořením se stanou skutečnou delikatesou. Delikátní chuť jater je obohacena o hluboké tóny našeho koření, což vytváří harmonickou kombinaci, která potěší i ty nejnáročnější gurmány. Překvapte své hosty tímto nečekaným, ale výjimečným pokrmem.
Na naší prodejně v Tachlovicích vždy zkoušíme, testujeme, a hlavně rádi předvádíme zákazníkům...
Tentokrát jsme v prostorách naší prodejny v Tachlovicích připravili pro společnost Kaufland a...
Mistr Honza Málek umí připravovat nejen vepřové, hovězí nebo kuřecí maso, ale s nadšením se vrhá...