Počet porcí: 4
Náročnost: středně těžké
Doba přípravy: 40 minut
Suroviny:
Postup: U vnitřností dáváme velký pozor na jejich čerstvost, nakupujeme nejlépe u známého řezníka, u něhož jsme přesvědčeni o kvalitě jeho zboží. Játra nakrájíme na plátky o síle 0,5 cm až 1 cm. Plátky naklepeme, nejlépe je použít mikrotenový sáček, který položíme na játra a nemáme vše zastříkané. Játra v této fázi pouze opepříme. V míse smícháme červené víno s olivovým olejem, worchestrovou omáčkou a oregánem. Do vzniklé marinády naložíme játra na 15 - 20 minut. Pokud nám čas dovolí, můžeme je na několik hodin namočit do mléka. Po vyjmutí z mléka budou játra křehčí s jemnou chutí. Na grilu rozpálíme litinovou pánev s trochou oleje a necháme řádně prohřát. Játra opatrně vlkádáme s pomocí kleští do pánve. Játra na pánvi několikrát obrátíme. Ve chvíli, kdy jsou měkká, přisypeme nadrobno nasekanou anglickou slaninu a na proužky nakrájenou cibuli. Dusíme do změknutí. Podáváme s čerstvým chlebem nebo smaženými hranolky.
...Játra mohou být někdy kontroverzním pokrmem, ale s naším grilovacím BBQ kořením se stanou skutečnou delikatesou. Delikátní chuť jater je obohacena o hluboké tóny našeho koření, což vytváří harmonickou kombinaci, která potěší i ty nejnáročnější gurmány. Překvapte své hosty tímto nečekaným, ale výjimečným pokrmem.
Chcete na vlastní oči vidět, jak se vyrábí pravé domácí párky nebo si jen od Mistra Málka nechat...
Protože se kvapem blíží vánoční svátky a konec roku, připomeňme si, jak to v tomto období bude s...
I v tomto hektickém předvánočním čase naši dopravci stále doručují do 24 - 48 hodin od objednání....