Počet porcí: 4
Náročnost: středně těžké
Doba přípravy: 40 minut
Suroviny:
Postup: U vnitřností dáváme velký pozor na jejich čerstvost, nakupujeme nejlépe u známého řezníka, u něhož jsme přesvědčeni o kvalitě jeho zboží. Játra nakrájíme na plátky o síle 0,5 cm až 1 cm. Plátky naklepeme, nejlépe je použít mikrotenový sáček, který položíme na játra a nemáme vše zastříkané. Játra v této fázi pouze opepříme. V míse smícháme červené víno s olivovým olejem, worchestrovou omáčkou a oregánem. Do vzniklé marinády naložíme játra na 15 - 20 minut. Pokud nám čas dovolí, můžeme je na několik hodin namočit do mléka. Po vyjmutí z mléka budou játra křehčí s jemnou chutí. Na grilu rozpálíme litinovou pánev s trochou oleje a necháme řádně prohřát. Játra opatrně vlkádáme s pomocí kleští do pánve. Játra na pánvi několikrát obrátíme. Ve chvíli, kdy jsou měkká, přisypeme nadrobno nasekanou anglickou slaninu a na proužky nakrájenou cibuli. Dusíme do změknutí. Podáváme s čerstvým chlebem nebo smaženými hranolky.
Před námi je další slunečný víkend, proto bylo pro naše zákazníky potřeba zajistit dostatečné...
Počasí se teď, téměř na konci května, konečně umoudřilo a pravá grilovací sezóna tak může začít....
I letošní svátek maminek připadá na druhou květnovou neděli a to je naprosto ideální den na...