Počet porcí: 4 - 6
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 40 minut
Suroviny:
Postup: Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na stejně velké kostky o rozměru 2 x 2 cm. Vložíme do misky přidáme olej, osolíme, opepříme a poprášíme mletým kmínem. Vše zamícháme, aby bylo maso stejnoměrně ochucené a necháme chvíli uležet. V druhé míse smícháme med s pomerančovou šťávou, kůrou z limetky, zázvorem a lehce osolíme. Tuto směs budeme svařovat do zhoustnutí na litinové pánvi ve středu grilu.Připravíme kovové špízy, pokud nemáme, postačí dřevěné špejle, které jistě každý doma má. Jejich konce však musíme před vložením do grilu obalit alobalem, aby se nám nepřepalovaly. Střídavě napichujeme kousky naloženého masa a prokládáme kostkami čerstvého manga. Připravené špízy vkládáme na rozpálený rošt grilu a grilujeme po dobu 10 - 15 minut, průběžně otáčíme a kontrolujeme typické zlatohnědé mřížkování. Do středu grilu vložíme litinovou pánev BBQ, rozpálíme a vlijeme připravenou směs na sladkou omáčku. Nakonec těsně před podáváním vsypeme do omáčky nadrobno nasekanou mátu. Podáváme teplé s omáčkou a oblohou z čerstvého manga a pečivem či bramborovými hranolky.
Jste milovníci venkovního vaření? Máte doma plynový gril nebo se na jeho koupi teprve chystáte?...
Novinkami pro letošní grilovací sezónu jsou kromě jiného i nové modely peletových grilů Pit Boss....
V sobotu 15.3.25 proběhl „poslední“ jarní kurz s Mistrem Málkem. Tentokrát se Mistr a jeho...