Grilovaná roláda z vepřového bůčku se skořicí

Grilovaná roláda z vepřového bůčku se skořicí

Suroviny:

  • Vepřový bůček (asi 1,5 kg, bez kosti a kůže)
  • Třtinový cukr
  • Sušená cibule
  • Sušený česnek
  • Sůl
  • Pepř
  • Limetka
  • Javorový sirup
  • Máslo
  • Skořice

Salát:

  • Červené hlávkové zelí
  • Tvaroh
  • Olivový olej
  • Sušený koriandr
  • Jarní cibulka
  • Habanero

Recept na grilovanou roláda z vepřového bůčku se skořicí

  • Příprava bůčku: Začněte tím, že si připravíte vepřový bůček. Pokud je na něm kůže nebo kosti, odstraňte je. Následně bůček opatrně rozřízněte tak, aby vzniklo rovné "plátno". Toto "plátno" by mělo být dostatečně velké, aby se dalo zabalit do formy rolády.
  • Skořicová směs: V hluboké misce smíchejte třtinový cukr, sůl, pepř, sušený česnek, sušenou cibuli a skořici. Měli byste získat voňavou a sladkou směs, která bude tvořit hlavní chuť vašich šneků.
  • Náplň a balení: Rovnoměrně posypte připravený bůček skořicovou směsí. Ujistěte se, že každý kousek masa je dobře pokryt. Poté bůček pečlivě zabalte, snažte se vytvořit co nejvíce vrstev. Nakrájejte zabaleno maso na šneky a obalte je skořicovou směsí ze všech stran, aby byly bohatě ochucené.
  • Grilování: Připravte si gril. Pokud používáte dřevěné uhlí, nechte ho dostatečně rozhořet. Pokud máte plynový gril, rozpalte ho na střední teplotu a nechte ho předehřát na 130 stupňů. Vložte maso a grilujte zhruba dvě hodiny. Během grilování maso občas otočte, aby se rovnoměrně propekl a získal krásnou křupavou kůrku.
  • Omáčka: V pánvi na střední teplotě vytvořte karamel ze 4 lžic třtinového cukru a šťávy z limetky. Jakmile cukr začne karamelizovat, přidejte máslo a nechte je společně rozpustit. Poté přidejte sušený česnek, sušenou cibuli a javorový sirup. Vše promíchejte a nechte na mírném ohni, dokud se směs nespojí do hladké omáčky. Na závěr přidejte skořici a promíchejte.
  • Dopečení: Po dvou hodinách grilování přesuňte maso do zapékací misky. Rovnoměrně přelijte připravenou omáčkou a vložte do trouby. Doporučujeme dopečení při teplotě 180 stupňů, dokud maso není úplně měkké a omáčka nezačne bublat.
  • Příprava salátu: V misce smíchejte tvaroh, olivový olej, sůl, pepř a jablečný ocet. Přidejte sušený koriandr, papričku habanero a nasekanou jarní cibulku. Nakrájejte červené zelí na tenké proužky, přidejte do misky a promíchejte. Nechte salát chvilku odstát, aby se chutě propojily.
  • Servírování: Po dopečení nechte maso chvíli odpočinout. Poté ho nasekejte a servírujte s připraveným salátem. Doporučujeme podávat s čerstvým pečivem nebo bramborami.

grilovana-rolada-z-veproveho-bucku-se-skorici-278
grilovana-rolada-z-veproveho-bucku-se-skorici-280
grilovana-rolada-z-veproveho-bucku-se-skorici-287
grilovana-rolada-z-veproveho-bucku-se-skorici-289
grilovana-rolada-z-veproveho-bucku-se-skorici-291
grilovana-rolada-z-veproveho-bucku-se-skorici-302
grilovana-rolada-z-veproveho-bucku-se-skorici-335
grilovana-rolada-z-veproveho-bucku-se-skorici-357

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit