Počet porcí: 4 - 6
Náročnost: středně těžké
Doba přílpravy: 45 - 60 minut
Suroviny:
Postup: Vepřové panenky odblaníme a překrohíme na špalíky 10 - 15 cm dlouhé. Z česneku, soli, oregána, olivového oleje a jablečného octa smícháre pastu, kterou panenky potřeme a necháme v lednici 30 minut odležet. Grilujeme přímo na grilovacím roštu grilu. Občas zkontrolujeme a otočíme. Opékáme do chvíle, kdy se panenka zatáhne a začne získávat typické hnědozlaté mřížky. Doprostřed grilu umístíme litinovou pánev s trochou oleje. Jarní cibulky nasekáme nadrobno a nasypeme do pánve, chvíli dusíme a přidáme zrnka kukuřice. Osolíme a opepříme, zalijeme smetanou. Provařujeme do chvíle než se smetana zredukuje a kukuřice v ní neplave, je spíše smetanou obalená. Panenky servírujeme na teplé kukuřici.
Což už všichni dobře víme - domácí udírna je tradičním a v posledních letech opět velmi oblíbeným...
Chcete na vlastní oči vidět, jak se vyrábí pravé domácí klobásy nebo si jen od Mistra Málka...
Protože se kvapem blíží vánoční svátky a konec roku, připomeňme si, jak to v tomto období bude s...