Počet porcí: 2
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 2,5 hodiny
Suroviny:
Postup: Pěkné masité zadní koleno z vepřového kusu opláchneme pitnou vodou a osušíme. Kůži na koleni nařežeme ostrým nožem do kosočtverců. Koleno nasolíme a napepříme. Rukami vmasírujeme sůl a pepř do každého záhybu. Nakonec maso podle chuti posypeme kmínem. Celé koleno vložíme do alobalové misky a podlijeme olejem a pivem. Vložíme do roztopeného grilu a za občasného potírání grilujeme nepřímo při teplotě cca 200 - 250 stupňů po dobu 2 - 2,5 hodiny. Podle potřeby podléváme pivem. Podáváme s křenem, hořčicí a chlebem.
...Grilované koleno je klasikou, kterou milujeme. Ale co když bychom mohli jeho chuť ještě vylepšit? Naše grilovací BBQ koření dodá vašemu koleni hloubku a komplexnost chutí, které z něj udělají skutečnou hvězdu večera. Křupavá kůže, měkké maso a bohatá chuť - to je slib našeho koření pro vaše koleno.
Mistr Honza Málek umí připravovat nejen vepřové, hovězí nebo kuřecí maso, ale s nadšením se vrhá...
Pro velký zájem o grilování na keramických grilech Big Green Egg jsme pro obdivovatele těchto...
Pokud hledáte ideální místo pro nákup čerstvých ryb na pánev nebo rádi grilujete a udíte ryby,...