Grilované koleno

Grilované koleno


Počet porcí: 2
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 2,5 hodiny
Suroviny:

  •     1 pěkné zadní koleno
  •     sůl, pepř
  •     1 dcl oleje
  •     1 litr světlého piva
  •     kmín

     

 Postup: Pěkné masité zadní koleno z vepřového kusu opláchneme pitnou vodou a osušíme. Kůži na koleni nařežeme ostrým nožem do kosočtverců.  Koleno nasolíme a napepříme. Rukami vmasírujeme sůl a pepř do každého záhybu. Nakonec maso podle chuti posypeme kmínem.  Celé koleno vložíme do alobalové misky a podlijeme olejem a pivem. Vložíme do roztopeného grilu a za občasného potírání grilujeme nepřímo při teplotě cca 200 - 250 stupňů po dobu 2 - 2,5 hodiny. Podle potřeby podléváme pivem. Podáváme s křenem, hořčicí a chlebem.

...Grilované koleno je klasikou, kterou milujeme. Ale co když bychom mohli jeho chuť ještě vylepšit? Naše grilovací BBQ koření dodá vašemu koleni hloubku a komplexnost chutí, které z něj udělají skutečnou hvězdu večera. Křupavá kůže, měkké maso a bohatá chuť - to je slib našeho koření pro vaše koleno.

Koleno opláchneme a osušíme. Odstraníme možné zbylé štětiny, koleno pečlivě dočistíme.
Kůži na koleně nařežeme ostrým nožem do kosočtverců,  vzniklá mřížka po spečení kůže dodá kolenu nádech luxusu.
Koleno nasolíme a napepříme. Rukami pěkně sůl i pepř vmasírujeme do všech záhybů na koleně. Nakonec maso podle chuti posypeme kmínem.
Celé koleno vložíme do pevné alobalové misky Weber a podlijeme olejem a pivem. Do misky můžeme přihodit nakrájenou cibuli popřípadě i česnek.
Olej a pivo, kterým budeme podlévat koleno můžeme smíchat v míse a potom přilévat postupně.
Misku s kolenem vložíme do libovolného grilu, my jsme měli možnost vyzkoušet v praxi půlynový gril Werber Q320 v černé barvě. maso grilujeme nepřímo při teplotě 200 - 250 stupňů po dobu 2 - 2,5 hodiny.
Koleno potíráme průběžně pivem s vypečenou šťávou z kolena. Vytvoří se nám krásná kůrčička.
Teplotu u grilu je třeba hlídat a regulovat. V případě plynového grilu Weber Q320 je regulace teploty velmi snadná pomocí termoregulátorů. Fotografie je důkazem toho, že v grilu dosáhneme opravdu vysokých teplot.
Grilované koleno vyjmeme z grilu, přemístíme na talíře nebo servírovací prkénka.
Šťavnatou pečni podáváme s křenem, hořčicí a měkkým čerstvým chlebem. Hostům můžeme nabídnout též nakládanou kyselou okurku.Tip: pokud smícháme nastrouhané jablko a křen, získáme výbornou netradiční pochoutku k masu.

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit