Počet porcí: 2
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 2,5 hodiny
Suroviny:
Postup: Pěkné masité zadní koleno z vepřového kusu opláchneme pitnou vodou a osušíme. Kůži na koleni nařežeme ostrým nožem do kosočtverců. Koleno nasolíme a napepříme. Rukami vmasírujeme sůl a pepř do každého záhybu. Nakonec maso podle chuti posypeme kmínem. Celé koleno vložíme do alobalové misky a podlijeme olejem a pivem. Vložíme do roztopeného grilu a za občasného potírání grilujeme nepřímo při teplotě cca 200 - 250 stupňů po dobu 2 - 2,5 hodiny. Podle potřeby podléváme pivem. Podáváme s křenem, hořčicí a chlebem.
...Grilované koleno je klasikou, kterou milujeme. Ale co když bychom mohli jeho chuť ještě vylepšit? Naše grilovací BBQ koření dodá vašemu koleni hloubku a komplexnost chutí, které z něj udělají skutečnou hvězdu večera. Křupavá kůže, měkké maso a bohatá chuť - to je slib našeho koření pro vaše koleno.
Chcete grilovat jako MasterChef? Tereza Vyhlídalová, finalistka soutěže MasterChef Česko, nám na...
V sobotu 6.7. proběhl v Tachlovicích speciální kurz grilování pod vedením Mistra Málka, zaměřený...
Došlo Vám oblíbené grilovací koření nebo dřevěné uhlí do grilu? Nestihli jste si pořídit gril...