Grilované vepřové s liškami

Grilované vepřové s liškami

No tak, léto je v plném proudu a co je lepšího než rozjet gril na zahradě? Sluníčko pálí, kolem se šíří ta nádherná vůně grilovaného masa a všichni jsou v pohodě. Grilování není jen o jídle, ale hlavně o tom super pocitu, když se sejde rodina a kámoši. A mám pro vás jeden parádní recept, co vás rozhodně nezklame a udělá z vašeho grilování hit!

Suroviny:

2 ks vepřová lopatka
1 polévková lžíce přepuštěného másla
1 oříšek klasického másla
1 ks cibule
1 dcl bílého vína
1 větvička rozmarýnu
1 větvička tymiánu
100-150g lišek
200ml smetany (33% tuku)
300-400g krup
1 kávová lžička česnekové pasty
1 hrst plocholisté petržele
Výhonky z ředkvičky
Sůl a pepř dle chuti

Takže, máme tu vepřovou lopatku. Pokud máte tu s kůží, nezapomeňte ji naříznout, aby se maso při pečení nezkroutilo a tuk mohl hezky vytékat a karamelizovat se. No a samozřejmě, osolíme a opepříme z obou stran, jak kdo má rád.

A teď k tomu grilování. Maso krátce opečeme na rozpáleném grilu, a začneme u tukového krytí. Ten tuk by měl začít bublat a karamelizovat se, což dodá masu tu výjimečnou chuť. Po opečení ze všech stran maso přesuneme na chladnější část grilu a pečeme ho takových 45 minut na 130 stupňů. Toto pomalé pečení zaručuje, že maso bude měkké, šťavnaté a plné chuti.

Důležitost výkonného grilu - Mimochodem, pokud chcete dosáhnout dokonalého výsledku, je nezbytné mít výkonný gril. Ideálně plynový nebo peletový. Tyto grily nabízejí konzistentní teplotu a umožňují precizní kontrolu nad procesem grilování. Takže pokud jste vášnivý grilovač, určitě stojí za to investovat do kvalitního grilu.


A teď k tomu krupetu :) . Na rozpálené plotýnce vložíme wok, přidáme lžíci přepuštěného másla a nakrájenou cibuli. Tu restujeme dozlatova, dokud nezačne mít tu karamelovou barvu a vůni. Přilijeme bílé víno k orestované cibuli a necháme ho trochu vyvařit, což zesílí jeho chuť. Přidáme nasekaný rozmarýn a tymián, které dodají krupetu tu správnou vůni. Po vyvaření vína přidáme lišky, které by měly být krásně zlaté a křupavé. Přilijeme smetanu a necháme ji svařit, což vytvoří tu krémovou konzistenci krupeta.

Grilované vepřové s liškami
Grilované vepřové s liškami
Grilované vepřové s liškami
Grilované vepřové s liškami
Grilované vepřové s liškami
Grilované vepřové s liškami
veprove-na-grilu-orny-857
veprove-na-grilu-orny-891

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit