Grilovaný bok s kávovou marinádou

Grilovaný bok s kávovou marinádou

Počet porci: 2 - 4

Náročnost: snadné

Doba přípravy: 1 hodina

Suroviny:

  •     1 kg prorostlého boku
  •     2 - 3 lžíce kávového koření s chilli
  •     3 lžíce sojové omáčky
  •     50 ml oleje

Suroviny na kávové koření:

  •     2 lžičky mletého pepře
  •     2 lžičky mořské soli
  •     2 lžičky mleté papriky
  •     2 lžíce mletého chillli
  •     4 lžičky celého římského kmínu, orestovat
  •     4 lžíce čerstvě namleté kávy


Postup: Maso odložíme na prkénko, v míse smícháme kávové koření s chilli, sojovou omáčku a oljem, vymícháme do hladké řidší marinády. Podle chuti můžeme přidat i trochu kečupu. Maso ze všech stran důkladně potřeme a uložíme do chladu marinovat 2 - 3 hodiny. Grilujeme na nepřímém žáru 45 - 60 minut. Občas otocíme a zkontrolujeme. Grilovaný bok podáváme se světlou omáčkou BBQ. Vhodnou přílohou je čerstvá zelenina a křupavé pečivo.

Vepřový bok důkladně osolíme a opepříme.
Nyní si připravíme marinádu. Budeme k tomu potřebovat 3 lžičky kávového koření s chili......
...půl deci olivového oleje...
a tři lžíce sojové omáčky.
Marinovací směs musíme důkladně promíchat.
Hotovou marinádou potřeme vepřový bok.
Při marinování jsme důkladní a potřemí jí každičký kousek vepřového boku.
Poté můžeme dát marinovaný vepřový bok na rozpálený rošt.
Vepřový bok naložený v kávové marinádě s chili grilujeme na nepřímém žáru po dobu cca 45 minut až jedné hodiny.