Grilovaný marinovaný bok

Grilovaný marinovaný bok

Horké léto, studené pivo s pořádnou nadýchanou čepicí pěny a pořád něco chybí? Přinášíme jednoduchý recept na výtečný marinova bok .

Suroviny

  • 4 kg vepřového boku
  • černé pivo
  • česnek
  • červená paprika
  • sůl a pepř

Pořádný kus boku i s kůží  o váze cca 4 kg nechat marinovat 24 hodin v marinádě z černého piva , česneku, soli a červené papriky. Kůži na boku nařežeme ostrým nožem do úhledných čtverečků.  Přísady do marinády dáme přiměřeně podle vlastní chuti. Pokud použijeme při nakládání řeznickou rychlosůl, postačí marinovat 12 hodin. Grilujeme nepřímou metodou ve středu grilu se zavřeným poklopem po dobu cca 1 - 1/2 hodiny. Občas zkontrolujeme a potřeme zbylou marinádou. Nezbytnou přílohou k tomuto pokrmu je již zmíněné vychlazené pivo.

Masem na sobě rozhodně nešetříme, marinovaný bok by měl mít alespoň 4 kg. Kůži na boku nařežeme do pravidelných čtverečků.
Vepřový bok ze všech stran podle chuti osolíme a opepříme.
Velkou roli v dochucování hraje také červená paprika.
Vepřový bok připravujeme pomocí metody nepřímého grilování.
Při grilování vepřového boku je maso uprostřed grilu a máme zavřený poklop.
Vepřový bok občas zkontrolujeme a zlehka potřeme zbylou marinádou.
Maso by mělo být pořádně šťavnaté a kůrčička jak sepatří křupavá.
Vepřový bok nakrájíme na tlustší plátky.
K vepřovému boku podáváme vychlazené pivo.