Počet porcí: 6
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 45 minut
Suroviny:
Recept:
Plátky masa rozklepeme paličkou na maso, aby byly co nejtenčí a osolíme. Okraje řízků lehce nakrojíme, aby se při smažení maso nekroutilo. Mezi tím si roztopíme dřevěné uhlí v grilu, což nám u grilu Lotus zabere cca 3 minuty. Na nerezový rošt grilu pak umístíme grilovací plotnu hladkou stranou nahoru a necháme na ní pomalu rozpouštět sádlo. Plátky masa rovnoměrně obalíme v hladké mouce. Přebytečnou mouku oklepeme a maso namočíme do rozšlehaných vajíček se špetkou soli. Následně řízky důkladně obalíme ve strouhance a necháme několik minut stát na chladném místě. Mezitím se nám v grilovací desce LotusGrill rozpálí sádlo na dostatečně vysokou teplotu. Do sádla vhodíme kousek strouhanky a jakmile se začne smažit, vložíme na gril i řízky. Řízky smažíme rovnoměrně, až dosáhnou barvy, jakou máme rádi. Na kuchyňském papíru pak necháme okapat přebytečný tuk. K řízkům můžeme jako přílohu použít omyté brambory nakrájené na kolečka.
Venkovní teploty se stále pohybují jen pár stupňů nad 0, což pro správnou zahradní grilovací...
Poptávka po domácích udírnách stále stoupá a začaly se množit i dotazy na udírny s větší...
Ještě jsme dobře naladěni z uplynulých Vánoc a venkovní teploty nám stále umožňují alespoň...