Křehký vepřový řízek

Křehký vepřový řízek

Počet porcí: 6
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 45 minut
Suroviny:

  • vepřové maso krájené přes vlákno o výšce cca 1 cm (krkovice, kýta, kotleta)
  • hladká mouka
  • vajíčko
  • strouhanka
  • sůl, pepř
  • rostlinný olej nebo sádlo
  • brambory jako příloha

Recept:
Plátky masa rozklepeme paličkou na maso, aby byly co nejtenčí a osolíme. Okraje řízků lehce nakrojíme, aby se při smažení maso nekroutilo. Mezi tím si roztopíme dřevěné uhlí v grilu, což nám u grilu Lotus zabere cca 3 minuty. Na nerezový rošt grilu pak umístíme grilovací plotnu hladkou stranou nahoru a necháme na ní pomalu rozpouštět sádlo. Plátky masa rovnoměrně obalíme v hladké mouce. Přebytečnou mouku oklepeme a maso namočíme do rozšlehaných vajíček se špetkou soli. Následně řízky důkladně obalíme ve strouhance a necháme několik minut stát na chladném místě. Mezitím se nám v grilovací desce LotusGrill rozpálí sádlo na dostatečně vysokou teplotu. Do sádla vhodíme kousek strouhanky a jakmile se začne smažit, vložíme na gril i řízky. Řízky smažíme rovnoměrně, až dosáhnou barvy, jakou máme rádi. Na kuchyňském papíru pak necháme okapat přebytečný tuk. K řízkům můžeme jako přílohu použít omyté brambory nakrájené na kolečka.

krehky-veprovy-rizek
krehky-veprovy-rizek-02
krehky-veprovy-rizek-03
krehky-veprovy-rizek-04
krehky-veprovy-rizek-05
krehky-veprovy-rizek-06
krehky-veprovy-rizek-07
krehky-veprovy-rizek-09
krehky-veprovy-rizek-10
krehky-veprovy-rizek-11

Kategorie

Aktuality

Archiv aktualit