O tom, jak je gril praktický domácí pomocník, jsme se přesvědčili při spíše "zabijačkovém vaření" - při škvaření vepřového sádla. Švaření sádla doma na sporáku sebou přináší jisté potíže - pokud nemáte opravdu výkonnou digestoř, je to cítit po celém domě, a navíc všechno kolem je pak dost mastné ... A tak jsme zkusili, zda jde škvařit sádlo na grilu
Postup : bloky vepřového sádla nakrájíme na kostky, podle síly sádla tak 2x2cm. Na dno pánve na grilování nalijeme asi 2 dcl vody, a vhodíme zhruba 2 hrsti na kostky pokrájeného sádla. Voda se postupně vypařuje,a ze sádla se postupně uvolňuje tuk - vepřové sádlo. Přidáme další zbylé kostky nakrájeného sádla, a za stálého míchání pomalu škvaříme do růžova. Pak škvarky vybereme, a necháme na pekáči odkapat, a osolíme. Horké vyškvařené sádlo pak slijeme naběračkou do připravené nádoby - například keramického hrnce na sádlo.
Pozor na bezpečnost - sádlo má chuť dost "prskat" a doporučujeme použít rukavic na grilování, a velkou opatrnost při slévání horkého sádla. My jsme při našem grilování použili gril s pevným stolkem Weber Performer 57, a při slévání sádla je pevný stolek hned vedle grilu opravdu k nezaplacení ...
Na naší prodejně v Tachlovicích vždy zkoušíme, testujeme, a hlavně rádi předvádíme zákazníkům...
Tentokrát jsme v prostorách naší prodejny v Tachlovicích připravili pro společnost Kaufland a...
Mistr Honza Málek umí připravovat nejen vepřové, hovězí nebo kuřecí maso, ale s nadšením se vrhá...