Počet porcí: 4
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 35 minut
Suroviny:
Postup: Vepřovou panenku nakrájíme na stejně velké kostky o hraně cca 2-3 cm. Z oregána, rozmarýnu, česneku, citronové šťávy, oleje a mletého pepře vyrobíme marinádu. Kostky panenky naložíme do marinády na 1 hodinu a uložíme do chladu. Cuketu a papriku nakrájíme na podobně velké kusy, žampiony přepůlíme, rajčátka ponecháme vcelku. Maso vyjmeme z chladu, připravíme kovové špízy nebo můžeme použít dřevěné špejle. U špejlí před vložením na gril obalíme konce alobalem. Střídavě napichujeme maso s kousky zeleniny a žampionů. Gril rozpálíme na střední teplotu na nepřímé grilování. Špízy grilujeme po dobu 10 - 15 minut, průběžně otáčíme dokud se na mase nevytvoří zlatohnědé mřížky. Špízy podáváme teplé se zeleninovou oblohou a pečivem. Můžeme doplnit omáčkami k masu z řady Weber.
Letošní letní kurz grilování na keramických grilech Big Green Egg se konal jako vždy v rozlehlém...
Představujeme vám revoluční způsob, jak si připravit pravou italskou pizzu přímo u vás doma. S...
Pro velký zájem o letní grilování se nám podařilo zajistit termín kurzu ještě na konci letních...