Vepřová žebra s medovohořčičnou marinádou

Vepřová žebra s medovohořčičnou marinádou

Počet porcí: 2 - 4

Náročnost: střední

Doba přípravy: 1 hodina

Suroviny:

  •     1 - 1 1/2 kg vepřových žeber
  •     8 lžič dijonské hořčice
  •     4 lžíce medu
  •     2 lžíce olivového oleje
  •     2 lžičky mletého kari
  •     1 lžička nastrouhané kůry z citronu
  •     1/2 lžičky česnekového granulátu
  •     1/2 lžičky soli
  •     1/4 lžičky kajenského pepře
  •     1/4 lžičky čerstvě namletého černého pepře


 

Postup: Vepřová žebra položíme na prkénko, v míse smícháme ostatní uvedené suroviny a metlou řádně prošleháme. Pomocí silikonového štětce namažeme marinádou celý kus masa ze všech stran. Uložíme do chladu a necháme cca 2 hodiny marinovat. Grilujeme na nepřímém žáru po dobu cca 45 minut, občas obrátíme. Podáváme s křenovou omáčkou.

Ze všeho nejdříve si připravíme marinádu, do které pak žebírka naložíme.
Do marinády patří také citrónová kůra.
Další výraznou složkou medovohořčičné marinády je také mleté kari koření.
Marinovací směs důkladně promícháme.
Žebírka hotovou marinádou potřeme ze všech stran.
Marinujeme opravdu důkladně, žadná volná místa nepřipadají v úvahu.
Marinovaná vepřová žebírka položíme na rozpálený rošt.
Žebírka grilujeme na nepříméme žáru cca 45 minut.
Jako přílohu můžeme zvolit zeleninový salát, čerstvé pečivo nebo se přílohou prostě nebudeme zdržovat.