Počet porcí: 2 - 4
Náročnost: Snadné
Doba přípravy: cca 1 hodina
Suroviny:
Suroviny na česnekovo-paprikovou omáčku:
Postup: Maso položíme na prkénko, kůži prokrájíme na malé čtverečky, polijeme trochou oleje a rukami vmasírujeme do masa. Suchou kořenící směs s estragonem, kterou si připravíte velmi snadno s pomocí našeho receptu vetřeme do masa a odložíme do chladu minimálně na 1 1/2 hodiny. Grilujeme na středním žáru metodou nepřímého grilování cca 1 hodinu podle velikosti kusu masa. Musíme častěji kontrolovat, občas potřít trochou oleje. Podáváme s výbornou česnekovou omáčkou s grilovanou paprikou.
Postup na česnekovo-papřikovou omáčku: Postup: papriky ogrilujeme nad přímým středním žárem přibližně 12 - 16 minut dokud slupka nezčerná. Papriky průběžně otáčíme. Hotové přeneseme do misky a necháme vychladnout. Opatrně odstraníme tenkou slupku a semínka, měkkou dužinu nakrájíme na malé kousky a vmícháme k ostatním surovinám. V chladu necháme odležet alespoň 20 minut. Omáčka je vhodná ke všem druhům masa včetně zeleniny.
Což už všichni dobře víme - domácí udírna je tradičním a v posledních letech opět velmi oblíbeným...
Chcete na vlastní oči vidět, jak se vyrábí pravé domácí klobásy nebo si jen od Mistra Málka...
Protože se kvapem blíží vánoční svátky a konec roku, připomeňme si, jak to v tomto období bude s...