Vepřový bok s kouzelným kořením

Vepřový bok s kouzelným kořením

Počet porcí: 2 - 4

Náročnost: snadné

Doba přípravy: cca 1 - 1/2 hodiny

Suroviny:

  •     1 větší kus vepřového boku (něco málo přes 1kg)
  •     2 - 3 lžíce kouzelného koření
  •     2 - 3 lžíce kečupu
  •     1 dcl oleje

Suroviny na kouzelné koření:

  •     2 lžičky mletého černého pepře
  •     2 lžičky mletého římského kmínu
  •     2 lžičky mletého koriandru
  •     2 lžičky sušeného česneku
  •     4 lžičky soli
  •     4 lžičky mleté papriky
  •     4 lžičky sušené cibule
  •     4 lžičky hořčičného prášku


Postup: v menší misce smícháme kouzelné koření na grilování spolu s kečupem a olejem. Vzniklou marinádou potřeme pečlivě celý kus masa, odložíme do chladu odpočinout. Grilujeme, stejně jako ostatní větší kusy masa, metodou nepřímého grilování na středním žáru zhruba 1 1/4 hodiny. Než se maso naloží můžeme využít volného času a připravit si výbornou okurkovou omáčku , kterou lze použít ke každému druhu grilovaného masa.Jako přílohu podáváme čerstvou zeleninu, okurkovou omáčku a křupavé pečivo.

Nejdříve si připravíme marinádu z kouzelného koření.
Přidáme přibližně deci olivového oleje...
...dvě až tři lžíce kečupu...
...a vše pečlivě promícháme.
Hotovou marinádou potřeme vepřevoý bok.
Při marinování si dáváme záležet a potřeme každičký kousek masa.
Marinovaný vepřový bok položíme na rozpálený rošt.
Bok grilujeme na středním žáru, a to po dobu cca 75 minut.