Vepřový bok s universální marinádou a šalvějí

Vepřový bok s universální marinádou a šalvějí


Počet porcí: 2 - 4

Náročnost: snadné

Doba přípravy: cca 1 hodina

Suroviny:

  •     1 kgvepřový bok
  •     2 - 3 lžíce  universálního grilovacího  koření
  •     3 lžíce sojové omáčky
  •     2 lžíce kečupu
  •     50 mlo olej
  •     čerstvá šalvěj


Postup: Připravíme maso, vedle v misce smícháme kořenící směs, kterou jsme si předem sami namíchali, přídáme olej, kečup a sojovou omáčku, metličkou vyšleháme hladkou marinádu. Maso důkladně ze všech stran potřeme a necháme v chladu odležet cca 1 hodinu. Grilujeme metodou nepřímého grilování na středním žáru po dobu cca 1 hodinu. Doplníme omáčkou např. velmi jednoduchou pepřovou.

Ze všeho nejdříve si připravíme universální marinádu, kterou maso ochutíme. Do marinády patří olej, kečup, sojová omáčka a čerstvá šalvěj.
Marinádu vyšleháme metličkou.
Hotovou marinádou potřeme vepřový bok.
K marinování používáme štětec se silikonovými štětinami.
Při marinování jsme pečliví a universální směsí potřeme každičký kousek vepřového boku.
Vepřový bok s universální marinádou grilujeme na nepřímém žáru, a to po dobu nějméně jedné hodiny.
Vepřový bok s universální marinádou a šalvější podáváme s čerstvou zeleninou a pečivem.
K vepřovému boku by se také hodila jednoduchá pepřová omáčka ze smetany ke šlehání a nakládaného pepře.