V našem dalším receptu Vám předvedeme, že na grilu lze připravit i jedno z nejoblíbenějších českých jídel, smažený vepřový řízek v trojobalu. Malou zajímavostí je, že klasické jídlo, které se v mnoha českých rodinách stalo vánočním jídlem místo tradičního kapra, má svůj původ v Itálii, kde ho pro tehdejší rakousko mocnářství objevil slavný maršálek Radecký.
Suroviny:
Postup:
My jsme omyli nové brambory, slupku jsme ponechali. Z brambor nakrájíme hranolky o stejné síle, mezi tím si do rozpáleného grilu dáme litinovou BBQ Gourmet wok pánev a na ní dostatečné množství sádla nebo oleje.. Dostatečnou teplotu zkusíme vhozením jednoho kousku brambory, pokud pění, můžeme přisypat ostatní hranolky. Smažíme dozlatova. Než se hranolky usmaží, obalime standardním způsobem vepřové řízky v trojobalu. Hotové hranolky vyjmeme z pánve a uložíme na teplém místě. Řízky smažíme z obou stran opět dozlatova. Pak uz nezbývá nic jiného než popřát dobrou chuť.
Což už všichni dobře víme - domácí udírna je tradičním a v posledních letech opět velmi oblíbeným...
Chcete na vlastní oči vidět, jak se vyrábí pravé domácí klobásy nebo si jen od Mistra Málka...
Protože se kvapem blíží vánoční svátky a konec roku, připomeňme si, jak to v tomto období bude s...