Zakouřená panenka s mesclun salátem a pomerančem

Zakouřená panenka s mesclun salátem a pomerančem

Počet porcí: 4
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 50 minut

Suroviny na zakouřenou panenku s mesclun salátem a pomerančem:   

  • 1 vepřová panenka       
  • 1 lžička sušeného česneku     
  • 1 lžička sušené cibule        
  • 1 lžička mleté papriky        
  • 2 hrsti mesclun salátu 
  • 1 červená cibule       
  • 1 pomeranč       
  • 1 hrst černých oliv        
  • 2 lžíce čerstvého pomerančového džusu         
  • 1 lžíce balsamico octa         
  • 1 lžíce olivového oleje          
  • sůl a pepř dle chuti       
  • dřevěné štěpky z třešně na uzení

Postup přípravy zakouřené panenky s mesclun salátem a pomerančem:

  • Panenku očistěte a důkladně obalte ve směsi koření, která se skládá ze sušeného česneku, sušené cibule, mleté papriky, soli a pepře.
  • Naložené maso nechte odležet alespoň 30 minut při pokojové teplotě, nebo ho můžete nechat i přes noc v lednici.
  • Gril Big Green Egg rozehřejte na 70°C a přidejte convEEGtor pro nepřímé grilování.
  • Dřevěné štěpky namáčejte ve vodě asi 30 minut, poté vodu slijte a mokrou štěpku dejte přímo na rozžhavené dřevěné uhlí.
  • Panenku položte na rozpálený grilovací rošt.
  • Na vedlejší část roštu dejte předem oloupaný nebo napíchaný pomeranč, aby získal jemnou zakouřenou chuť.
  • Maso uďte při teplotě 70°C přibližně 40 minut, dokud nedosáhne vnitřní teploty kolem 60°C (medium).
  • V míse smíchejte mesclun salát, nakrájené olivy a zakouřený pomeranč.
  • Ve vedlejší misce si připravte zálivtku tím, že smícháte pomerančový džus, balsamico ocet a olivový olej.
  • Následně dochuťte solí a pepřem.
  • Zálivku přelijte přes salát a důkladně promíchejte.
  • Panenku vyjměte z grilu a nechte ji pár minut odpočívat.
  • Maso nakrájejte na plátky a podávejte s připraveným salátem.
  • Přejeme dobrou chuť!
obr-1
obr-3
obr-5
obr-6
obr-8
obr-9

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit