Vepřový řízek s hranolky

Vepřový řízek s hranolky
Metoda přípravy: grilování, smažení
Náročnost přípravy: snadné
Doba přípravy: 45 minut
Porce: podle počtu plátků masa

Suroviny:

  • vepřové maso (krkovice, kýta, kotleta)
  • strouhanka
  • polohrubá mouka
  • vajíčka
  • brambory
  • sůl, pepř
  • sádlo nebo rostlinný olej

Postup:

  • Z brambor nakrájíme hranolky o stejné síle, mezi tím si do rozpáleného grilu dáme litinovou Wok pánev a na ní dostatečné množství sádla nebo oleje.
  • My jsme omyli nové brambory, slupku jsme ponechali.
  • Dostatečnou teplotu zkusíme vhozením jednoho kousku brambory, pokud pění, můžeme přisypat ostatní hranolky.
  • Smažíme dozlatova.
  • Než se hranolky usmaží, obalíme standardním způsobem vepřové řízky v trojobalu.
  • Hotové hranolky vyjmeme z pánve a uložíme na teplém místě.
  • Řízky smažíme z obou stran opět dozlatova.
  • Pak už nezbývá nic jiného než popřát dobrou chuť.

V našem dalším receptu Vám předvedeme, že na grilu lze připravit i jedno z nejoblíbenějších českých jídel, smažený vepřový řízek v trojobalu. Malou zajímavostí je, že klasické jídlo, které se v mnoha českých rodinách stalo vánočním jídlem místo tradičního kapra, má svůj původ v Itálii, kde ho pro tehdejší Rakousko mocnářství objevil slavný maršálek Radecký. 

Recept na vepřový řízek s hranolky
Recept na vepřový řízek s hranolky
Recept na vepřový řízek s hranolky
Recept na vepřový řízek s hranolky
Recept na vepřový řízek s hranolky
Recept na vepřový řízek s hranolky
Recept na vepřový řízek s hranolky
Recept na vepřový řízek s hranolky
Recept na vepřový řízek s hranolky
Recept na vepřový řízek s hranolky
Recept na vepřový řízek s hranolky
Recept na vepřový řízek s hranolky
Recept na vepřový řízek s hranolky
Recept na vepřový řízek s hranolky

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit