Zvěřinové klobásy s kořenící směsí Mistr Málek

Zvěřinové klobásy s kořenící směsí Mistr Málek
Metoda přípravy: uzení
Náročnost přípravy: náročné
Doba přípravy: půl dne
Porce: 10 kg

Suroviny:

  • 7 kg masa ze zvěřiny (daněk, divočák může být i jiné)
  • 3 kg vepřového boku
  • 160 g Pragandy/soli
  • vepřová střeva – 30/32 nebo 32/34 nebo 34/36
  • kořenící směs na Zvěřinovou klobásu Mistr Málek
  • 800 ml vody

Postup:

  • Veškeré maso nakrájíme na kostky velké cca 3x3 cm         
  • Maso naložíme do pragandy - nejlépe dva dny dopředu      
  • Přidáme originální kořenící směs na zvěřinovou klobásu      
  • Zalijeme studenou vodou a řádně promícháme        
  • Promíchanou směs nameleme na desce s otvory cca 12,14 nebo 16 mm
  • ! Maso musí být podchlazené do 4°C – mícháme ho dokud nebude lepit – raději déle cca 10 minut!
  • Vepřová střeva namočíme nejméně na 30 minut do vody
  • Narážíme do vepřových střev např. 30/32, 32/34, 34/36
  • V udírně necháme teplým vzduchem pořádně osušit 1 až 2 hodiny při 60 – 65 °C
  • Následně pozvolna udíme při stejné teplotě přibližně 1 hodinu
  • Dále zvýšíme teplotu na 75 – 80 °C
  • Až bude v jádře 72 °C po dobu 10 minut máme hotovo (měříme pomocí vpichového teploměru)
  • Dobrou chuť!
Recept na zvěřinové klobásy s kořenící směsí Mistr Málek
Recept na zvěřinové klobásy s kořenící směsí Mistr Málek
Recept na zvěřinové klobásy s kořenící směsí Mistr Málek
Recept na zvěřinové klobásy s kořenící směsí Mistr Málek
Recept na zvěřinové klobásy s kořenící směsí Mistr Málek
Recept na zvěřinové klobásy s kořenící směsí Mistr Málek
Recept na zvěřinové klobásy s kořenící směsí Mistr Málek

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit