V sobotu 8.11. se konal první z podzimních kurzů výroby tradičních domácích uzenin, vedený Mistrem Málkem, zkušeným řezníkem a odborným lektorem. Skupina 12 účastníků si pod jeho vedením osvojila základy zpracování masa, míchání směsí a plnění salámu.

Účastníci kurzu se tentokrát pustili do výroby Debrecínského salámu, jehož receptura pochází z maďarského města Debrecen. První zmínky o tomto salámu sahají až do 19. století, kdy se vyráběl z kořeněného mletého masa a udil v cihlových udírnách na bukovém dřevě.

My jsme ho ovšem připravovali moderně. Naše debrecínské salámy byly vyuzeny v nejnovějším modelu elektrické udírny Borniak 150 WiFi s možností ovládání přes chytrý telefon.
.jpg)
Každý účastník si domů odnesl 5 kilogramů vlastnoručně vyrobeného Debrecínského salámu. Ti, kdo nemají možnost udit doma, nechali své výrobky vyudit u nás na prodejně a následně je doručíme až ke svým dveřím.

Atmosféra byla výborná, práce šla od ruky a celý kurz utekl jako voda. My se budeme těšit na další kurzy s Honzou Málkem, které pokračují v listopadu, prosinci a i po Novém roce!

