Jak dlouho trvá upéct kuře v grilu Big Green Egg?

Dobrý den, jak dlouho se v grilu Big Green Egg peče celé kuře? Je tam nějaký rozdíl oproti obyčejné troubě? Kolik stupňů by mělo v grilu být?
Bořek N.

Naše odpověď:

Dobrý den, děkujeme za Váš dotaz. Kuřecí maso je citlivé na salmonelu a je tedy dobré ho správně tepelně upravit, abyste se této a jiných škodlivých bakterií v mase zbavili. Je ovšem také důležité nenechat kuře v grilu příliš dlouho, aby nebylo maso vysušené. Jak trefit tu správnou dobu kdy kuře z grilu vytáhnout?

Ke grilování kuřete v Big Green Egg potřebuje:

  • Předehřátý gril na ideální teplotu 
  • Dostatečné množství kvalitního dřevěného uhlí
  • Stojan na kuře nebo pekáč 
  • Vaši oblíbenou marinádu
  • Teploměr pro měření vnitřní teploty masa

kuře v grilu big green egg

Teplota v grilu když chci upéct kuře v Big Green Egg

Gril si za pomoci kvalitního dřevěného uhlí předehřejte na 220 °C. Hned po tom, co kuře dáte do grilu, teplotu mírně snižte přibližně na 190°C. To uděláte za pomoci regulátorů vzduchu, které se nacházejí na dolní části grilu u topeniště a v poklopu grilu. Regulátory je potřeba mírné uzavřít, aby grilem proudilo méně vzduchu a uhlí tolik nežhnulo. Aktuální teplotu uvnitř komory grilu Vám ukazuje teploměr na víku grilu.

 keramický gril big green egg

Gril Big Green Egg Large

Jaké příslušenství použít, když chci upéct kuře v Big Green Egg

Při pečení kuřete v keramické grilu Big Green Egg budete určitě potřebovat ConvEGGtor pro keramické grily, který na našich stránkách najdete v kategorii Rošty pro Big Green Egg. Dejte však pozor abyste vybrali ten správný pro Váš gril. Každý model grilu Big Green Egg má vlastní velikost ConvEGGtoru, aby dokonale do grilu pasoval.

ConvEGGtor využijete pro:     

Zkrátka pro vše, co budete v grilu připravovat delší dobu a nechcete, aby na to působil přímý žár. Kromě ochrany před žárem, také zajistí proudění horkého vzduchu v celém grilu, takže se kuře bude péct z více stran. Kuře doporučujeme dát na pekáč nebo ho postavit na stojan na drůbež, pod který dáte pekáč. 

pečení kuřete v big green egg

Jak upéct kuře v Big Green Egg přesně na čas?

Každé kuře je trochu jinak velké. Doba v grilu bude přibližně 60 minut v závislosti na jeho velikosti a teplotě v grilu. Abyste trefili ten správný moment, kdy kuře vyndat z grilu, aby nebylo suché, doporučujeme použít sondu do masa meater nebo jiný teploměr, který Vám pomůže určit teplotu v jádře masa. Ta by se u hotového kuřete měla pohybovat kolem 72°C.  

pečené kuře v big green egg

V případě, že budete mít další otázky ohledně keramických grilů Big Green Egg nebo Vás bude zajímat cokoliv ohledně grilování, neváhejte a obraťte se na nás. Volat můžete na naší zákaznickou linku, dále je Vám na našich webových stránkách k dispozici kontaktní online formulář anebo se za námi můžete vydat do naší kamenné prodejny s grily a udírnami Vladeko v Tachlovicích. Zde se můžete s případnými dotazy obrátit na jednoho z našich technických poradců.

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit