Naše odpověď:
Dobrý den, Ivane, přenosná ohniště Solo Stove jsou navržena pro efektivní spalování přírodního dřeva. Nejlepších výsledů dosáhnete, pokud použijete suché a tvrdé dřevo. Nejlépe se hodí dub, buk, javor, jasan. Tvrdé dřevo déle hoří, dosahuje vyšších teplot a mnohem méně kouří.
Dřevo by mělo být suché s vlhkostí pod 20 %. Vlhké dřevo může vytvářet kouř a hůře hořet. Ideální jsou menší kusy štípaného dřeva, které se vejdou do spalovací komory a nepřesahují přes horní okraj ohniště.
Můžete používat i dřevěné pelety. Ty jsou vhodné zejména do stolního ohniště Mesa a Mesa XL. Pelety lze použít i jako alternativu pro velká ohniště, pokud nemáte k dispozici kvalitní dřevo. Nevýhodou u větších ohnišť je ale skutečnost, že mohou shořet rychleji než tvrdé dřevo, takže je potřeba častěji přikládat.
Pro zapálení doporučujeme používat přírodní podpalovače bez přidaných chemikálií (např. podpalovače Big Green Egg), u kterých při hoření nevzniká žádný dým ani petrolejový zápach.
Čím netopit v ohništi Solo Stove?
V případě, že budete mít další otázky ohledně bezkouřového ohniště nebo Vás bude zajímat cokoliv k danému tématu, neváhejte a obraťte se na nás. Volat můžete na naší zákaznickou linku, dále je Vám na našich webových stránkách k dispozici kontaktní online formulář anebo se za námi můžete vydat do naší kamenné prodejny s grily a udírnami Vladeko v Tachlovicích. Zde se můžete s případnými dotazy obrátit na jednoho z našich technických poradců
Další dlouho očekávaná novinka letošní grilovací sezóny - dva modely grilů Plancha od kanadského...
Naše zapálení pro keramické grily Big Green Egg přispělo k tomu, že se naše prodejna v...
Když se řekne Franklin Barbecue málokdo v České republice ví, o koho nebo o co se jedná. Kdežto v...
Žádné produkty