Naše odpověď:
Dvě menší kulaté misky jsou v udírně kvůli odpadu z uzení. Vzhledem k tomu, že budou v častém kontaktu s vodou, Borniak je vyrobil z nerezu, který korozi dobře odolává.
Miska na pravé straně udírny Borniak je určena na tuk a je proto umístěná pod otvorem odkapového plechu. Aby tuk do misky lépe stékal, byl tvar plechu upraven. Nový plech má oproti předchozímu čtyři patra (schody), které se postupně svažují k otvoru nad miskou. Před uzením doporučujeme do misky nalít vodu, aby se mastnota v misce během uzení připékala a miska šla po uzení lépe umýt.
Štěpky, které se vypálí v generátoru kouře, pak postupně padají do misky vlevo. Do té také doporučujeme přidat vodu hlavně kvůli bezpečnosti, tedy pro uhašení rozžhavené štěpky. Tuto misku je během uzení třeba kontrolovat a v případě naplnění popelem průběžně vysypávat a doplňovat vodu.
Vzhledem k tomu, že udírna Borniak BBDS-NT-150 je vzhledem teplotnímu rozsahu až 150°C vhodná též pro pomalé grilování, je vybavena ještě další nerezovou miskou, která je vhodná na barbecue.
V případě, že budete mít další otázky ohledně udíren nebo Vás bude zajímat cokoliv ohledně grilování, neváhejte a obraťte se na nás. Volat můžete na naší zákaznickou linku, dále je Vám na našich webových stránkách k dispozici kontaktní online formulář anebo se za námi můžete vydat do naší kamenné prodejny s grily a udírnami Vladeko v Tachlovicích. Zde se můžete s případnými dotazy obrátit na jednoho z našich technických poradců.
Došlo Vám oblíbené grilovací koření nebo se poohlížíte po novém vybavení pro letošní grilovací...
Letošní zimě už definitivně odzvonilo. Jaro je v plné síle a my dostali chuť na pořádnou pizzu....
Pro milovníky venkovního vaření a grilování a zejména pak pro vyznavače grilování na plynových...
Žádné produkty