Litinové pánve na gril 

Litinové pánve na gril

Pánve na gril jsou šikovným doplňkem pro kotlové a plynové grily Weber, díky kterým získáte další možnost navíc, jak využívat svůj zahradní gril. Díky pánvím si budete moct připravit i taková jídla, která byste ani s vypětím všech sil na klasickém grilovacím roštu nezvládli. Například s litinovou pánví si zvládnete připravit báječnou omeletu, díky wok pánvi může na svém grilu snadno proniknout do tajů asijské kuchyně a s pánví na gril Deluxe se zase skvěle griluje na drobné kousky nakrájená zelenina, případně ryby a mořské plody. Patří sem také litinový hrnec, který pro změnu zaválí ve chví...

Zobrazit celý text

Pánve na gril jsou šikovným doplňkem pro kotlové a plynové grily Weber, díky kterým získáte další možnost navíc, jak využívat svůj zahradní gril. Díky pánvím si budete moct připravit i taková jídla, která byste ani s vypětím všech sil na klasickém grilovacím roštu nezvládli. Například s litinovou pánví si zvládnete připravit báječnou omeletu, díky wok pánvi může na svém grilu snadno proniknout do tajů asijské kuchyně a s pánví na gril Deluxe se zase skvěle griluje na drobné kousky nakrájená zelenina, případně ryby a mořské plody. Patří sem také litinový hrnec, který pro změnu zaválí ve chvíli, kdy dostane chuť na guláš, ale taky se v něm dá upéct třeba i chleba.

Možností je spousta, stačí si vybrat litinovou pánev podle gusta a pustit se do toho. Naše nabídka pánví na gril zahrnuje takové, které lze používat pouze na grilech vybavených GBS roštem s vyměnitelným středem, ale můžeme vám nabídnout i pánve volně použitelné i na grilech s obyčejným litinovým nebo základním grilovacím roštem. Pánve na gril jsou buď litinové, hliníkové s nepřilnavým povrchem nebo z nerezové oceli.

Výrobce
Zobrazuji 85 – 96 z 98 produktů
na stránku

Jak využívat pánve na gril?

Pánve na gril jsou zajímavým doplňkem, kterým výrazně rozšíříte uživatelské rozhraní svého grilu. Pánve na gril vám totiž umožní připravit na vašem zahradním grilu taková jídla, která byste jinak na klasické mřížce připravit nedokázali. S  wok pánví na gril zvládnete na svém grilu kromě asijských jídel připravit například guláš, kuře na paprice a další omáčková jídla. Litinová pánev je zase skvělá na přípravu omelety, sázený vejce, lívance nebo třeba palačinky. Na nerezové pánvi se pro změnu výborně grilují různé masové směsi nebo na drobnější kousky nakrájená zelenina a velký litinový hrnec lze využít na vaření omáček, ale klidně v něm můžete upéct i chleba.

Jak čistit pánve na gril?

Pánev na gril by se měla čistit po každém použití. Minimálně by se z ní měly odstranit veškeré zbytky jídel a připečené mastnoty. K údržbě litinové pánve se dobře hodí různé grilovací kartáče, které svými ocelovými štětinami dobře odstraňují zbytky jídel z litinového povrchu. Pro čištění pánve na gril z nerezové oceli je lepší použít čistící přípravek na ušlechtilou ocel a místo grilovacího kartáče obyčejnou houbičku.

Můžou se pánve na gril čistit v myčce na nádobí?

Ani myčka samotná, ani čistící přípravky pánve na gril nijak nepoškodí a není proto důvod se čištění pánve na gril v myčce na nádobí bát. Ovšem pokud na vaši pánvi zůstalo po grilování větší množství připečené mastnoty a zbytků jídel, uděláte dobře, když je před mytím v myčce odstraníte, a to ideálně pomocí grilovací kartáče a čistícího přípravku.

Pánve na gril z kolekce příslušenství Weber GBS

Naše nabídka zahrnuje několik druhů pánví na gril. Najdete tu litinové pánve, dále pánve s keramickým povrchem nebo pánve z nerezové oceli. Pánve z kolekce příslušenství Weber GBS je možné používat pouze grilech vybavených speciálním GBS roštem s vyjímatelným středem, případně je potřeba si speciální GBS rošt ke grilu přikoupit. Používání pánví na gril z kolekce Weber GBS (konkrétně se jedná o litinovou pánev, wok pánev s poklicí a pařákem a litinový hrnec) se nedoporučuje, protože by mohli při silném vytížení a hodně vysoké teplotě rošt poškodit.

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit