Domácí lovecký salám

Domácí lovecký salám
Metoda přípravy: uzení
Náročnost přípravy: náročné
Doba přípravy: 5 minut
Porce: 10 kg

Suroviny:

  • 1,8 kg hovězího zadního
  • 2,2 kg libového vepřového
  • 0,6 kg libového vepřového s podílem tuku do 10 %
  • 1 kg vychlazeného pomletého hovězího zadního
  • 4,4 kg výrobního vepřového bez kůže
  • 220 - 240 g rychlosoli
  • 100 g kořenící směsi na lovecký salám
  • umělá kolagenní uditelná střeva v kalibru 55 mm

Postup:

  • Zmraženou směs na salám kutrujeme na mlýnku s otvory o velikosti cca 8 mm a po namletí přidáme jemně pomleté hovězí zadní.
  • Kořenící směs (v případě uzení studeným kouřem přidáme i startovací kulturu) přidáme do směsi na začátku kutrování, rychlosůl na konci kutrování.
  • Takto připravenou směsí plníme střívka a po naražení zformujeme do plochého tvaru a necháme asi tak 2 dny odležet při teplotě v rozmezí 15 až 20 °C.
  • Během tohoto procesu doporučujeme salámy občas zvlhčit fixírkou, aby povrch salámů nezaschl.
  • Pro co nejhezčí barvu udíme salámy studeným kouřem zhruba tak 2 dny.
  • Poté následuje proces zrání a sušení, který trvá přibližně 14 dní za použití metody uzení studeným kouřem.
  • Salámy můžeme do dřevěné udírny nebo elektrické udírny zavěsit na háčky, nebo položit na nerezové rošty.

... představte si tradiční lovecký salám, ale s exotickým twistem. Naše grilovací BBQ koření přemění váš oblíbený recept na gurmánský zážitek, který vás zavede na cestu po amerických BBQ festivalech. Nechte se unést kombinací chutí a vůní a objevte nový rozměr svého domácího salámu.

Recept na domácí lovecký salám
Recept na domácí lovecký salám
Recept na domácí lovecký salám
Recept na domácí lovecký salám
Recept na domácí lovecký salám
Recept na domácí lovecký salám
Recept na domácí lovecký salám

Kategorie produktů

Aktuality

Archiv aktualit