Na výrobu 10 kilogramů domácího loveckého salámu budete potřebovat:
V případě, že budete chtít salám udit studeným kouřem, přidejte ještě zhruba 2,5 gramu přípravku Starter Naturo.
... Představte si tradiční lovecký salám, ale s exotickým twistem. Naše grilovací BBQ koření přemění váš oblíbený recept na gurmánský zážitek, který vás zavede na cestu po amerických BBQ festivalech. Nechte se unést kombinací chutí a vůní a objevte nový rozměr svého domácího salámu.
Zmraženou směs na salám kutrujeme na mlýnku s otvory o velikosti cca 8 mm a po namletí přidáme jemně pomleté hovězí zadní. Kořenící směs (v případě uzení studeným kouřem přidáme i startovací kulturu) přidáme do směsi na začátku kutrování, rychlosůl na konci kutrování. Takto připravenou směsí plníme střívka a po naražení zformujeme do plochého tvaru a necháme asi tak 2 dny odležet při teplotě v rozmezí 15 až 20 °C. Během tohoto procesu doporučujeme salámy občas zvlhčit fixírkou, aby povrch salámů nezaschl. Pro co nejhezčí barvu udíme salámy studeným kouřem zhruba tak 2 dny. Poté následuje proces zrání a sušení, který trvá přibližně 14 dní za použití metody uzení studeným kouřem.Salámy můžeme do dřevěné udírny nebo elektrické udírny zavěsit na háčky, nebo položit na nerezové rošty.
Vánoce se blíží a s nimi čas rozdávat radost a pohodu. Jestliže ve vašem životě máte někoho, kdo...
Hledáte perfektní vánoční dárek pro milovníka uzení? V našem průvodci najdete to nejlepší z...
V pátek 17. listopadu se u nás na prodejně s grily a udírnami v Tachlovicích konal Kurz výroby...