Na výrobu 10 kilogramů domácího loveckého salámu budete potřebovat:
V případě, že budete chtít salám udit studeným kouřem, přidejte ještě zhruba 2,5 gramu přípravku Starter Naturo.
Zmraženou směs na salám kutrujeme na mlýnku s otvory o velikosti cca 8 mm a po namletí přidáme jemně pomleté hovězí zadní. Kořenící směs (v případě uzení studeným kouřem přidáme i startovací kulturu) přidáme do směsi na začátku kutrování, rychlosůl na konci kutrování. Takto připravenou směsí plníme střívka a po naražení zformujeme do plochého tvaru a necháme asi tak 2 dny odležet při teplotě v rozmezí 15 až 20 °C. Během tohoto procesu doporučujeme salámy občas zvlhčit fixírkou, aby povrch salámů nezaschl. Pro co nejhezčí barvu udíme salámy studeným kouřem zhruba tak 2 dny. Poté následuje proces zrání a sušení, který trvá přibližně 14 dní za použití metody uzení studeným kouřem.Salámy můžeme do dřevěné udírny nebo elektrické udírny zavěsit na háčky, nebo položit na nerezové rošty.
Před námi je další slunečný víkend, proto bylo pro naše zákazníky potřeba zajistit dostatečné...
Počasí se teď, téměř na konci května, konečně umoudřilo a pravá grilovací sezóna tak může začít....
I letošní svátek maminek připadá na druhou květnovou neděli a to je naprosto ideální den na...