Uzení studeným kouřem je velká magie

Jste milovníky uzení za studena a přitom chcete udit ve dřevěné udírně jako za dob našich babiček a dědečků? Dostat se při uzení masa nebo klobás na teplotu, kterou  byste při uzení studeným kouřem neměli překročit, není úplně jednoduché. Uzení studeným kouřem se totiž i přes svou časovou náročnost opět dostává do hledáčků fandů uzení. Tahle metoda uzení masa  je pro lidský organismus přijatelnější, protože se při ní  do uzených potravin dostává mnohem méně karcinogenních látek než při uzení teplým kouřem. Dehtování je v tomto případě minimální.

Udírna na studené uzení

 Je potřeba si ale uvědomit dvě základní věci :

  1. Při uzení studeným kouřem neudíme hodinu dvě, ale hezkých pár desítek hodin, s přestávkami někdy i několik dnů. Ne , opravdu se nepleteme a čtete správně – u studeného uzení hovoříme o dnech
  2. Teplota v udící komoře by neměla přesáhnout 30 stupňů. A právě kombinace velmi nízké teploty v udící komoře a dlouhá doba uzení je tvrdým oříškem třeba i pro digitální elektrické udírny. 

Připravili jsme pro Vás novinku letošního podzimu, kterou je dřevěná udírna na studený kouř Master Smoker LC. Typická, dřevěná udírna, kterou již od nás znáte jako udírnu Master Smoker na uzení teplým kouřem, je vybavena velmi výkonným generátorem studeného kouře Borniak  právě proto, aby vyhověno Vašim požadavkům a dalo se v ní udit pouze a jenom studeným kouřem. Generátor studeného kouře výborně funguje pouze na udící štěpky Borniak. Tyto nabízíme pro různé druhy mas a sýrů v několika variantách z několika různých druhů dřev. Generátor kouře se bez problémů postará o dostatek kouře v udící komoře, zároveň ale díky svému nízkému tepelnému výkonu nezahřeje komoru udírny na více jak 30 stupňů. Spíše to bude méně, udíte hlavně na podzim a  v zimě a o to chladnější kouř díky venkovní teplotě bude.  

Udírnu Master Smoker LC máme vystavenou v naší kamenné prodejně v Tachlovicích. Přijďte si jí vyzkoušet, rádi Vám v ní zatopíme. Můžete si vyzkoušet, zda se udírna nepřehřívá a zda opravdu funguje tak jak se na uzení studeným kouřem sluší a patří.  S uzením máme bohaté osobní zkušenosti a jsme schopni Vám předat informace, které se v katalogu nedočtete.

Aktuality

Archiv aktualit