Zapomeňte na pracné sledování a hlídání teploty při uzení - digitální elektrické udírny Bradley a Borniak se o to postarají. Neobávejte se složitého nastavování - digitální ovládací jednotky na obou typech udíren nastavíte během minuty, jednoduše a naprosto intuitivně. Elektronika se pak postará o bezpečné hlídání nastavené teploty nezávisle na teplotě venkovní, což oceníte předvším při uzení studeným kouřem. Potřebujete při dlouhém uzení měnit teplotu nebo řídit generátor studeného kouře a netrávit u udírny mládí? Pak je digitál pro Vás to pravé. A pokud jste fandové do moderních digitá...
Zobrazit celý textZapomeňte na pracné sledování a hlídání teploty při uzení - digitální elektrické udírny Bradley a Borniak se o to postarají. Neobávejte se složitého nastavování - digitální ovládací jednotky na obou typech udíren nastavíte během minuty, jednoduše a naprosto intuitivně. Elektronika se pak postará o bezpečné hlídání nastavené teploty nezávisle na teplotě venkovní, což oceníte předvším při uzení studeným kouřem. Potřebujete při dlouhém uzení měnit teplotu nebo řídit generátor studeného kouře a netrávit u udírny mládí? Pak je digitál pro Vás to pravé. A pokud jste fandové do moderních digitálních technologií - některé elektrické udírny jdou ovládat mobilním telefonem ... :)
Domácí elektrická udírna se šesti rošty a manuálním ovládáním
Na dotazVelká nerezová digitální elektrická udírna pro uzení i grilování masa a ryb až na 7...
SklademPřenosná nerezová digitální elektrická udírna pro uzení a grilování masa a ryb
SklademVelká nerezová digitální elektrická udírna pro uzení i grilování masa a ryb až na 7...
SklademPřenosná nerezová digitální elektrická udírna pro uzení a grilování masa a ryb
SklademVelká digitální elektrická udírna pro uzení masa a ryb až na 7 policích
SklademVelká digitální elektrická udírna pro uzení masa a ryb až na 7 policích
SklademElektrická udírna s místem až pro 5 roštů a 12 kg masa k uzení
SklademUzení v elektrických digitálních udírnách není složité a zpřístupňuje uzení i těm, kdo si nemohou dovolit klasickou zděnou nebo dřevěnou udírnu z důvodu místa , sousedů nebo požárních předpisů. Porovnání klasické a digitální udírny jsme se pokusili shrnout v bodech níže. V naší nabídce jste nenašli digitální teploměry do udírny – a je to tak schválně. Ona totiž samotná udírna má jeden zabudovaný v sobě… :) Jak udit v digitální udírně pochopíte velmi rychle – a je to o dost jednodušší nežli v té klasické. Neřešíte totiž jak pracovat s udírnou, ale spíš co dělat lépe s tím co zrovna v udírně máte. Dnešní moderní digitální udírny na štěpky jsou prostě tady, stejně jako u grilování teď vítězí grily na plyn před těmi na dřevěné uhlí. Prostě doba je taková …
Není úplně jednoduché a korektní oba typy udíren porovnávat. Klasické domácí dřevěné nebo zděné udírny jsou prostě něco jiného – generačně i kulturou obsluhy než moderní elektrické digitální udírny. Nejde říci že je klasika lepší nebo horší než digitál – každá má své vlastnosti a je na Vás jak vyberete :
Další výhodou digitálních udíren je to, že nepotřebujete externí teploměr. Na rozdíl od grilování, kde má smysl kontrolovat teplotu masa uvnitř – třeba u steaku – pomocí termosondy, je situace u uzení zcela odlišná. Je potřeba si uvědomit, že zatímco na grilu pečeme maso krátce na vysoké teploty obvykle v řádech desítek minut, u udírny je to zcela jinak. Běžné teploty při uzení dosahují maximálně desítek stupňů, elektrické udírny s externě umístěnými generátory dokážou teploty kolem 20 stupňů. Udíte tady dlouhé hodiny, a i když jsou kusy masa velké, teplota uvnitř dosáhne po tomhle čase prakticky teploty vzduchu a kouře v samotné udírně. Nedává logiku nějak kontrolovat, kolik má uzená kýta nebo bůček pomocí zapichovací externí termosondy.
Na displeji digitální udírny pohodlně odečtete teplotu, na kterou udírna běží. U těch chytřejších dorazí údaje o teplotě uvnitř udírny na Váš chytrý telefon
Hlavní rozdíl mezi elektrickou udírnou a tou klasickou – dřevěnou nebo zděnou – je ve způsobu topení. U moderních digitálních udíren netopíte kusovým dřevem – prostě to nejde. Teplotu v nich udržuje elektrická topná spirála (podle velikosti udírny různě výkonná) a o kouř na uzení se stará generátor studeného kouře. A do toho prostě naštípaná suchá buková polena nepřiložíte. Tady se topí štěpkou, obvykle velmi jemnou , případně pak udícími pilinami. Některé typy udíren - například kanadský výrobce Bradley používají brikety z lisované štěpky, které si udírna sama přikládá a je schopna dlouhodobého chodu bez zásahu lidské ruky.
Úplně jiná je pak regulace teploty uvnitř udírny – u digitálu nikdy nebude potřebovat konev s vodou vedle topeniště udírny na uhašení polen. Tady si elektronika všechno pohlídá sama, bezpečně a spolehlivě.
Co budete muset řešit sami je příprava a naložení masa, délka uzení, teplota na kterou nastavíte, druh dřeva ze kterého budou udící štěpky – prostě věci které přímo souvisí s tím, co v udírně máte a ne s tím jak udírna funguje. Většině lidí tohle zjednoduší život a dosáhne lepších výsledků, které pak bude schopná pravidelně zopakovat.
Z námi nabízených typů umí udit jemnou štěpkou udírny řady Borniak. Jejich generátor kouře si s ní dokáže pracovně poradit – dovede jí zapálit tak že nehoří, ale pouze kouří a zároveň jí dovede svým mechanismem posouvat popel ze štěpky ven z generátoru kouře do připravené misky s vodou. Důležitá je samozřejmě frakce – tahle štěpka je velmi jemná, a pokud dodržíte požadovanou frakci štěpky, můžete použít štěpku na uzení od jakéhokoli výrobce. Je třeba odlišovat - udící štěpky do grilu – ty bývají velké i několik centimetrů a obvykle se před použitím ještě nemáčí, aby nehořely – v grilu je totiž teplota násobně vyšší než v udírně.
Řada digitálních udíren Bradley Smoker pak nepracuje se štěpkou, ale s lisovanými briketami které si podavač generátoru kouře sám posunuje do prostoru udírny. Tady musíte použít vždy udící brikety dodávané výrobcem, na výběr ale máte opravdu z velkého počtu druhů.
Nevíte jak rozzářit vaši zahradu v těchto studených dnech? Nebo se potřebujete ohřát venku ještě...
Chcete si postavit zeď nebo garáž? Pravděpodobně budete potřebovat cihly. Pro tento typ cihel ale...
Máte rádi ryby a nevíte jak je připravit? Přijďte k nám na kurz: rybí speciál s Martinem Lacinou!...