Už jste slyšeli o elektrických udírnách Borniak? Že ne? Tak to je nejvyšší čas se seznámit. Elektrické udírny Borniak jsou to pravé pro domácí uzení. Nabídnout vám můžeme celou řadu druhů. V nabídce najdete jak elektrické udírny s manuálním ovládáním, tak udírny s digitálním ovladačem, udírny z nerezu a aluzinku, ale i udírny vyrobené kompletně z nerezové oceli, malé i velké, zkrátka každý si vybere tu pravou. Udírny Borniak se hodí jak pro uzení masa a ryb, tak k uzení zeleniny a různých druhů sýrů. Navíc všechny mají možnost udit potraviny na speciálních roštech, ale v udírnách Borniak je...
Zobrazit celý textUž jste slyšeli o elektrických udírnách Borniak? Že ne? Tak to je nejvyšší čas se seznámit. Elektrické udírny Borniak jsou to pravé pro domácí uzení. Nabídnout vám můžeme celou řadu druhů. V nabídce najdete jak elektrické udírny s manuálním ovládáním, tak udírny s digitálním ovladačem, udírny z nerezu a aluzinku, ale i udírny vyrobené kompletně z nerezové oceli, malé i velké, zkrátka každý si vybere tu pravou. Udírny Borniak se hodí jak pro uzení masa a ryb, tak k uzení zeleniny a různých druhů sýrů. Navíc všechny mají možnost udit potraviny na speciálních roštech, ale v udírnách Borniak je také speciální lišta pro zavěšení masa a dalších potravin na háčky. Všechny udírny Borniak mají automatický dávkovač pilin, který v pravidelných intervalech přikládá do udírny patřičnou dávku bukových, březových, dubových nebo olšových pilin.
Nerezová el. udírna s generátorem kouře s dig. ovládáním a 7 policemi pro udící rošty...
Na dotazKompaktní nerezová digitální elektrická udírna pro uzení a grilování masa a ryb na...
Na dotazVelká nerezová digitální elektrická udírna pro uzení i grilování masa a ryb až na 7...
Na dotazDomácí elektrická udírna s generátorem kouře a dig. ovládáním a 6 policemi pro rošty na...
Na dotazDomácí el. udírna s generátorem kouře s dig. ovládáním a 7 policemi pro udící rošty na...
Na dotazKompaktní nerezová digitální elektrická udírna pro uzení a grilování na šesti policích
Na dotazKurz výroby masných výrobků a uzenin na gril vedený osobně Mistrem Málkem sobota...
Na dotazUzení nebylo nikdy snadnější, jednoduchost obsluhy udíren Borniak ocení především milovníci vlastně vyrobených pochoutek jako například uzených sýrů, ryb a klobásek. Každá tato laskomina může mít díky rozmanité nabídce udících štěpek pokaždé jinou chuť a vůni. S vlastními výrobky víte, co jíte, tudíž se necpete „éčky“ a konzervanty.
Udírny Borniak jsou vyrobeny jednoduše bez zbytečných nesmyslů, které by způsobovaly uživatelům nějaké problémy. Kouř se vytváří pouze jedním tlačítkem, kterým se spustí topná spirála a automaticky dojde k rozžhavení dřevěných štěpek. Štěpky samospádem padají ze zásobníku do spirály. V udírně nevzniká žádný plamen. Uzené výrobky dostávají při regulované teplotě dokonalé kouřové aroma a zabarvení, ale výsledné pokrmy nejsou spálené.
Elektrické udírny Borniak s manuálním ovládáním jsou k dostání ve dvou velikostech, a sice udírny s kapacitou 70 a 150 litrů. Udírna se skládá ze základní udící skříně a generátoru kouře, který s k udírně připojuje z levé strany. V udírně je umístěna topná spirála o příkonu 500, respektive 1400 W. Díky této spirále je možné v udírně dosáhnout provozní teploty až 120 °C. Další topná spirála je umístěna v generátoru kouře a slouží ke spalování udící štěpky a tím pádem vytvořením aromatického kouře. Analogové udírny se ovládají jednoduše pomocí termostatu a několika tlačítek. Na ovládacím panelu si lze nastavit intenzitu žáru uvnitř udírny a u velkých udíren s kapacitou 150 litrů, které jsou vybaveny zdvojenou topnou spirálou, je možné regulovat výkon na 700 nebo 1400 W. Elektrické udírny se vyrábí pouze v provedení s aluzinkovým pláštěm.
Elektrické udírny Borniak s digitálním ovládáním se skládají ze základní udící skříně a generátoru kouře, který se k udírně připojuje z levé boční strany. Udírny prodáváme ve dvou velikostech a ve dvou designových provedeních. Na výběr jsou digitální udírny s kapacitou 70 a 150 litrů, přičemž každá velikost je k mání v nerezovém nebo aluzinkovém provedení.
Udírny s kapacitou 70 litrů jsou vybaveny topnou spirálou o příkonu 500 a digitální udírny o objemu 150 litrů disponují zdvojenou topnou spirálu o příkonu 1400 W (spirálu je možné nastavit na poloviční výkon, což se hodí například v parném létě). Topná spirála umožňuje nastavit provozní teplotu až na 120 °C. Další topná spirála je umístěna v generátoru kouře. Má příkon 115 W a slouží ke spalování udící štěpky a vytváření aromatického kouře.
Nastavení potřebné provozní teploty je snadné, ať už máte digitální či analogovou udírnu. Manuální udírna se zapíná pomocí jednoduchých tlačítek. Požadovanou výši teploty nastavíte pomocí termostatu a dál se nemusíte o nic starat.
Digitální udírny jsou vybaveny ovládacím panelem s přehledným displejem, na kterém si pomocí pár tlačítek můžete nastavit nejen provozní teplotu, ale i dobu, po jakou bude udírna v provozu. Displej přitom zobrazuje nejen požadovanou teplotu, ale i skutečnou aktuální teplotu uvnitř udírny. Udírna a generátor jsou na sobě nezávislé a mohou být zapnuty souběžně, ale i samostatně.
Pravidelná údržba a čištění udírny je jedním ze základních předpokladů zdravého uzení. Všechny elektrické udírny, ať už s nerezovým, či aluzinkovým pláštěm je třeba po každém uzení důkladně vydrhnout a zbavit všech nečistot, a to co nejdříve, ideálně hned jak udírna vychladne. Při čištění udíren se nejvíce osvědčila obyčejná krystalická soda, horká voda a obyčejný hadr nebo mycí houba. Použít můžete také vodu se saponátem, případně specializované přípravky na čištění nerezové oceli. Udící rošty, háčky na zavěšování masa, plechový kryt na topnou spirálu a misky na popel ze štěpky nemusíte drhnout ručně, ale lze je dát umýt do klasické myčky na nádobí.
Jak se starat o elektrickou udírnu, aby co nejdéle vydržela? Jednou ze základních věcí, kterou můžete pro co nejzachovalejší stav své udírny udělat je pořídit si ochranný neprodyšný obal vyrobený z PVC tkaniny, který udírnu střeží před klimatickými vlivy, poškrábáním, prachem a dalšími nečistotami. Důležité také je, kde udírnu skladovat. Ideální je nějaké zastřešené místo, kde není vlhko a je tam dost místa, aby se tam udírna pohodlně vešla, aniž byste jí při uklízení poškrábali a vedle stojící jízdní kolo, sekačku apod. V rámci údržby elektrické udírny je důležité pravidelně (optimálně tak po dvou hodinách) vynášet misku s popelem ze spálené udící štěpky.
Regulace kouře se u analogových a digitálních udíren provádí velmi jednoduše, a sice pomocí komínu se záklopkou, který je umístěn ve stropě udírny. Kouř můžete regulovat také pomocí generátoru kouře, protože udírna je na něm zcela nezávislá a můžete fungovat i bez generátoru.
Generátor kouře je samostatná jednotka s vlastním topným tělesem ve tvaru spirály, která spaluje udící štěpku a do udírny dodává aromatický kouř. Topná spirála přitom dosahuje příkonu 115 W a spálená štěpka spadá do záchytné misky z nerezové oceli. Generátor má vlastní ovládací panel a vlastní výstup pro připojení do elektrické sítě. Součástí generátoru je také zásobník na udící štěpku o objemu 2 litry.
Udírna je pečlivě zabalena v bytelné krabici důkladně vystlané polystyrénem, takže ani při delší přepravě se jí nic nestane. Samotná montáž je velmi jednoduchá. Stačí k udírně přišroubovat ergonomická madla pro snadné přenášení, ovládací panel a pak už jen k udírně připojíte generátor kouře a dáte do ní udící rošty, háčky, odkapávací plech a misky na popel ze spálené štěpky. Na závěr už jen zbývá připojit udírnu a generátor k rozvodné síti.
Mistr Honza Málek umí připravovat nejen vepřové, hovězí nebo kuřecí maso, ale s nadšením se vrhá...
Pro velký zájem o grilování na keramických grilech Big Green Egg jsme pro obdivovatele těchto...
Pokud hledáte ideální místo pro nákup čerstvých ryb na pánev nebo rádi grilujete a udíte ryby,...